Predsjednik Barcelone se buni: Nije fer da drugi koriste sredstva koja nisu zaradili u fudbalu
Predsjednik Barcelone je odlučio da javno progovri o nekim stvarima koje mu smetaju u svijetu fudbala (Foto: EPA)

Bartomeu se oglasio

Predsjednik Barcelone se buni: Nije fer da drugi koriste sredstva koja nisu zaradili u fudbalu

M. Šljivak

Ulasci bogatih tajkuna u mnoge klubove potpuno su promijenili svijet fudbala.

Pojedini klubovi su od prosjeka postali velikani i za evropske prilike i igraju rame uz rame sa velikanima koji su svoja imena izgradili na bogatoj prošlosti.

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu smatra da nikako nije fer da drugi klubovi koriste novac kojeg nisu zaradili u fudbalu, već koriste izvore novca od svojih vlasnika.

Bartomeu je pozvao UEFA-u i FIFA-u da reaguju na pravi način i da vodi više brigu o financijskom fair playu.

"Nije fer da pojedini klubovi koriste sredstva i izvore novca koji nemaju veze sa fudbalom. Pogledajte samo PSG i Manchester City", rekao je Bartomeu, te je nastavio:

"UEFA i FIFA moraju da odrede pravila. Moraju se ispuniti određeni uslovi kako bi njihov financijski fair play imao smisla. Barcelona je najpolularniji klub na svijetu i svi prihodi nam dolaze iz sportskog sektora. Nije fer da drugi imaju drugačije izvore", rekao je Bartomeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Manchester City i PSG su po konstantnim istragama UEFA, a engleski klub se trenutno suočava sa mogućim sankcijama, pa čak i izbacivanju iz Evrope.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Hajde maes u licku materinu lazljivu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije