(Foto: EPA)

Očekuju se pojačanja

Može li Tottenham sa ovim timom krenuti po titulu u Premier ligi?

Midhat Šljivak

Ekipa Tottenhama iza sebe ima veoma dobru sezonu.

Spursi su u prvenstvu Engleske završili kao četvrti, ali su u Ligi prvaka uspjeli da dođu do finala, gdje su poraženi od Liverpoola (2:0).

Menadžer londonskog tima Mauricio Pochettino je tokom sezone imao dosta problema sa povredama fudbalera i to je možda glavni razlog što su Spursi imali pad forme u određenim dijelovima sezone.

Ipak, Pochettino će i u narednoj sezoni imati na raspolaganju zaista sjajan tim, a on bi ovog ljeta mogao biti znatno ojačan.

Mnogobrojni fudbaleri povezuju se sa dolaskom u redove Tottenhama, a ako bi se ostvarili njihovi ciljevi, Spursi bi bez dileme bili kandidat za visok plasman.

Bruno Fernandes je igrač kojeg Pocehttino silno želi. Za njega vode rat sa Manchester Unitedom i Porugalac će uskoro donijeti odluku gdje želi igrati naredne sezone.

Defanzivni dio ekipe trebao bi biti jači za mladog beka Fulhama Ryana Sessegnona i holandskog defanzivca Nathana Akea. Obojica se povezuju sa dolaskom u Spurse i navodno su poslovi jako blizu realizacije.

Veliko pojačanje moglo bi doći i vezni red. Igrač Lyona Tanguy Ndombele je navodno već odabrao Tottenham kao svoj naredni klub i sigurno bi bio ogromno pojačanje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sastav kojim bi Tottenham mogao raspolagati izgleda zaista sjajno, ali pitanje je može li ovaj tim izazvati Manchester City i Liverpool u borbi za titulu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.