Za Balea postoje samo dvije moguće opcije
(Foto: EPA)

Real na njega ne računa

Za Balea postoje samo dvije moguće opcije

M. Šljivak

Gareth Bale nije u planovima Zinedinea Zidanea za narednu sezonu.

Velšanin je kod trenera Real Madrida otpisan i na sve načine rukovodstvo Kraljeva pokušava da se riješi Velšanina.

Međutim, on nema namjeru da tek tako ode iz Madrida. Silno želi ostati u klubu, iako je jasno da neće igrati previše.

Ipak, ako se kojim slučajem desi da na kraju napusti španskog velikana, za njegovu karijeru postoje samo dvije opcije, obje u Engleskoj.

To su Tottenham ili Manchester United. Za sada su međutim Crveni đavoli spremili bolje uslove za njega i moguće je da on bude dio zamjene za Pula Pogbu.

Plata je ipak veliki problem. Niko ne želi velškom fudbaleru ponuditi 18 miliona eura, koliko godišnje zarađuje u Realu, a on ne želi pristati na manju platu.

Ovo bi na kraju moglo dovesti do odustajanja Tottenhama. Spursi ne žele opteretiti budžet i sve su šanse da će njegov nekadašnji tim veoma brzo odustati od opcije njegovo dovođenja.

Real sa druge strane želi Balea iskoristiti kako bi doveli Paula Pogbu u svoje redove. Pokušavaju napraviti razmjenu uz dodatak novca, ali Bale je taj koji za sada koči planove.

Dugo je ljeto. Do septembra bi se određene stvari mogle promijeniti i ko zna, možda se Bale i predomisli i odluči napustiti Real.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi