Eldar Ćivić na meti dva kluba

Reprezentativac BiH seli na Maksimir? Dinamo je već kontaktirao njegov klub, želi ga i Slovan

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Eldar Ćivić na meti je nekoliko klubova.

Dinamo želi dodatno pojačati tim pred novu sezonu, a između ostalog će Modri potražiti novog lijevog beka jer Amir Rrahmani odlazi u Standard, pa bi u tom slučaju ostao samo Leovac.

Imao je Dinam plan da dovede Moubandjea i RafuSoaresa, no na kraju je izbor pao na reprezentativca BiH.

Kako pišu Sportske novosti, Ćivić je na meti Dinama, kao i Slovana iz Bratislave, pa će ovi klubovi pokušati da ga otkupe iz Sparte Prag.

Česi žele da ga unovče ovog ljeta, a prema pisanju Sportskih, Dinamo je već kontaktirao Spartu i postoji opcija jednogodišnje posudbe s otkupom na kraju.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ćivić je postao standardni reprezentativac kod Roberta Prosinečkog, a nedavno je napunio 23 godine i njegova vrijednost procjenjuje se na milion eura.

Na Maksimiru već igra jedan bh. reprezentativac, Amer Gojak, ali on je navodno sve bliže odlasku u La Ligu, dok je Izet Hajrović, povremeni bh. reprezentativac, također član ekipe koja je dominirala u Hrvatskoj, ali i imala fantastičan uspjeh u Evropi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.