Amer Gojak blizu transfera u "Primeru", Bjelica tvrdi: Spreman je!

Andalužani kontaktirali trenera Dinama

Amer Gojak blizu transfera u "Primeru", Bjelica tvrdi: Spreman je!

Španski mediji nastavljaju špekulisati o mogućem transferu veznjaka Dinama i reprezentacije BiH Amera Gojaka.

AS je prošle sedmice pisao kako je za usluge 22-godišnjeg bh. veznjaka zainteresovan Betis, a mediji u Andaluziji i dalje izvještavaju o Gojakovom mogućem dolasku na Benito Villamarin.

Tako su novinari Estadio Deportiva kontaktirali trenera Dinama Nenada Bjelicu kako bi čuli njegovo mišljenje o potencijalnom transferu Amera Gojaka u Betis.

"Gojak je jedan od najboljih igrača Dinama. Imao je dobru sezonu, posebno igrajući u Evropskoj ligi. Zabijao je važne golove", izjavio je Bjelica za Estadio Deportivo, pa odgovorio na pitanje o tome da li je Gojak spreman za LaLigu: "Naravno da je spreman".

"Posjeduje dobar karakter, a i potrebne kvaliteta za igranje u španskoj ligi. To je moje mišljenje... U posljednjoj sezoni je jako puno napredovao i zbog toga izaziva interes brojnih evropskih ekipa. Ovo je njegov trenutak. Odličan trenutak za odlaza u inostranstvo. Već se ustalio i u reprezentaciji BiH", dodao je Bjelica.

Inače, špekuliše se da bi Gojakov transfer u Betis mogao koštati oko 10 miliona eura, iako navodno Dinamo trenutno traži pet miliona više.

Amer Gojak je minule sezone odigrao 43 utakmice za Dinamo u svim takmičenjima, postigao četiri gola i upisao isto toliko asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On se trenutno nalazi u Torinu sa reprezentacijom BiH koju očekuje duel kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Italije.

Osim Betisa, špekuliše se da su za Gojakove usluge zainteresovani i neki bundesligaši (Werder, Schalke), te francuski Lille.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nightcry
zato i igra u repki da bi Dinamo mogao uzeti pare na trasferu - a može li igrati u Primeri, to ćemo vidjeti ako ode, daj bože da može
1 0
tuzlaak
Sretno.. mada nekako za naše igrače, Njemacka bude najbolja...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi