Ajdin Hasić od oktobra novi igrač Bešiktaša!

Potpisat će čim postane punoljetan

Ajdin Hasić od oktobra novi igrač Bešiktaša!

M. Šljivak

Turska Superliga će u narednoj sezoni biti bogatija za još jednog bh. fudbalera.

Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Ajdin Hasić dogovorio je ugovor sa ekipom Bešiktaša, ali će član istanbulskog velikana postati nakon što napuni 18 godina u oktobru.

Bešiktaš će tako potpisivanjem Hasića na njegovo punoljestvo izbjeći bilo kakve probleme zbog potpisivanja maloljetnog fudbalera.

Turski tim se odavno povezivao sa Hasićem. Na kraju su i dogovorili njegovo dovođenje i bh. reprezentativac će od oktobra zvanično postati član Bešiktaša.


Dinamo tužio porodicu bh. fudbalera, ali uzalud

Podsjetimo, 17-godišnji bh. fudbaler je slovio za jednu od najvećih Dinamovih nada. Klub s Maksimira mu je nudio produženje saradnje, a kako je Ajdin maloljetan, ugovor je trebao potpisati otac kojem su iz Dinama na kućnu adresu poslali dva ugovora - prvi o raskidu aktuelnog i drugi, novi ugovor.

Na kraju je navodno Hasićev otac potpisao samo onaj o raskidu, čime je juniorski reprezentativac naše zemlje postao slobodan igrač i ujedno jedan od najtraženijih mladih fudbalera na tržištu. U licitaciju za njegove usluge su se bili uključili brojni klubovi poput Borussije, Reala, zatim Juventusa, no pobjedu je na kraju odnio Bešiktaš s kojim bi trebao potpisati ugovor čim napuni 18 godina.

S ovakvim raspletom na Maksimiru se nisu pomirili, pogotovo jer se radi o igraču na kojem su trebali u budućnosti zaraditi milione, a nakon uložene prekršajne prijave protiv Hasićevih roditelja stigao je i odgovor iz DORH-a.

DORH (Državno odvjetništvo) odbacio Dinamovu prijavu u kojoj je obrazloženo da nije postojao nikakav dogovor u novom ugovoru, te da je Dinamo s Hasićem valjano i zakonito raskinuo ugovor.

Iako to nije bio naveden kao službeni razlog, nakon neviđenog propusta Tomislav Svetina je smijenjen s mjesta dopredsjednika kluba i člana Uprave.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klackalica
Eto ga u Slobodu il Celik za maksimum dvije godine zbog pametnog oca..
1 3
Saimai1316
Daj boze da on napravi karijeru vecu nego i dzeko i pjanic
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi