Musemić opet protiv Celtica

Husrefov povratak i treća (ne)sreća?

Edmir Škorić

Žrijeb u Nyonu odlučio je da FK Sarajevo dobije najtežeg mogućeg rivala u prvom pretkolu Lige prvaka.

Iako su potencijalni rivali bili i Qarabag, Sheriff Tiraspol, Slovan Bratislava i Dudelange, Sarajevu se 'desio' Celtic. Prvak Škotske svake sezone igra važnu ulogu u Evropi, rijetko propušta grupne faze i sve osim prolaza Celtica bilo bi ravno čudu.

Sarajevo nema sreće posljednjih sezona i uglavnom za protivnike dobija velike timove, ali se na Koševu nadaju da ih neće zadesiti ponovo nešto kao protiv Atalante prošle sezone.

Husref Musemić se u Škotsku vraća nakon punih 30 godina. Šef stručnog štaba Sarajeva je igrao u sezoni 1989/90 za Hearts, a imao je priliku da dva puta igra protiv Celtica, piše facebook stranica Bordo vremeplov.

On je u dresu Heartsa prvi nastup imao upravo protiv Celtica u prvom kolu škotske Premier lige, kada je Celtic slavio s 3:1, a Husref s devetkom na leđima odigrao 90 minuta.

Osamnaest dana kasnije je protiv Celtica igrao u škotskom Liga kupu i opet je Celtic bio bolji. Igralo se 120 minuta, a nakon penala je Celtic prošao dalje. Husref je i tada odigrao cijeli meč.

Kao igrač Hearts je na 10 mečeva postigao četiri gola, a u zimu 1990. godine vratio se u Sarajevo.

Kasnije će postati najtrofejniji trener u historiji Sarajeva i evo poslije 30 godina opet će biti nasuprot Celtica, samo sada u ulozi trenera. Treća sreća za Husrefa? Ko zna...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kada su danas izvučeni parovi prvog pretkola Lige prvaka, škotski mediji su odmah u prvi plan gurnuli Musemića, naglasivši da je igrao u Heartsu. O Sarajevu u Škotskoj ne znaju puno, tek da su veliki favoriti, ali to više nije nikakva tajna.

Inače prvi meč se igra na Koševu 9. ili 10. jula, a revanš sedam dana kasnije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.