Sarajevo i Celtic prvo na Koševu: Dogovor postignut, čeka se službena potvrda

Obaviještena i UEFA

Sarajevo i Celtic prvo na Koševu: Dogovor postignut, čeka se službena potvrda

E. Škorić

Sarajevo će u prvom pretkolu Lige prvaka igrati protiv prvaka škotske Celtica.

Voljom žrijeba odlučeno je da se prvi meč koji je na progrmau 9/10. jula igra u Glasgowu, no sve ide u tom pravcu da bordo tim prvo ugosti Škote, pa da onda gostuje.

Neslužbeno saznajemo da su klubovi postigli dogovor i da su obavijestili UEFA-u koja je dala zeleno svjetlo. Ipak, čeka se zvanična potvrda promjene.

Podsjećamo, Sarajevo će, u slučaju da ispadne od Celtica, igrati direktno u trećem pretkolu Evropske lige kao "sretni gubitnik".

Legendarni Scott Brown pred Sarajevo: "Poštujte rivala, sjetite se šta je prije bilo..."

Tridesettrogodišnji Brown je u Celticu od 2007. godine i odigrao je preko 400 utakmica. Dovoljno je iskusan da zna da je sve moguće i da bi bilo glupo već sada slaviti plasman u drugo pretkolo.

Podsjećamo, Celtic u prvom pretkolu Llige prvaka igra protiv Sarajeva.

"Red Imps. Možda je to dovoljno ako kažem?", poručio je Brown, a onda dodao:

"Prije tri godine nas je pobijedio Lincoln Red Imps u Gibraltaru. To nam je najbolji pokazatelj da je sve moguće. U ovoj fazi takmičenja ništa nije nemoguće":

"Uvijek moramo da razmišljamo o toj utakmici u Gibraltaru. Svi su mislili da ćemo otići tamo i pobijediti sa 6:0. Ali igrali smo na 35 stepeni i na najgorem terenu na kojem sa ikad igrao. To je bila prva utakmica Brendana Rodgersa. Niko tada ni u najluđim snovima ne bi pomislio da ćemo kasnije ostati neporaženi na domaćem terenu", istakao je Brown.

"Znači, uvijek moraš biti siguran da poštuješ protivnika i da imaš svoje navijače. Teško je igrati takve utakmice na početku sezone, još ako imaš nove igrače. Treba vremena da se uhvati pravi ritam početkom sezone".

Škotski nogomet je dosta pao posljednjih godina, pa Celtic mora da igra od prvog pretkola.

"Kada sam prvi put potpisao za Celtic, išli smo ravno u grupnu fazu. Nismo igrali kvalifikacije. Ali onda je bilo jedno ili dva kola kvalifikacija, ztirm tri i sada imamo četiri utakmice. Možda je do mene, možda me neko ne želi u Ligi prvaka?", nasmijao se iskusni veznjak na kraju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bilo kako bilo, Celtica čeka dug put do Lige prvaka, a poraženi u prvom pretkolu između Sarajeva i Celtica ide u 3. prektolo Evropske lige.

Prve utakmice se igraju 9./10. jula, a iako je Sarajevo trebalo da gostuje, čini se da će ipak prva biti odigrana na Koševu, a revanš u Škotskoj u Glasgowu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmerZE1990
Ono kad te hoce zguzit pa ti daju da biras gdje ce te jebat
0 30
bistrik87
Super, SFF 2019, Sarajevo Football Festival, opet :) A nostalgicari jos igraju sa Nju Kastlom
27 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi