Ko je prošle sezone bio UEFA-in sretni dobitnik?

Sarajevo je ove godine imalo sreće

Ko je prošle sezone bio UEFA-in sretni dobitnik?

E. Škorić

UEFA je odlučila da zbog neparnog broja klubova u Evropskoj ligi, jednom timu iz prvog pretkola Lige prvaka dodijeli mjesto u trećem pretkolu Evropske lige.

Sretni par je Sarajevo - Celtic, što znači da bi bordo tim i pored ispadanja u prvom pretkolu Lige prvaka, direktno upao već u treće pretkolo Evropske lige i bio bi na dva koraka od grupne faze tog takmičenja.

Poraženi timovi iz drugog pretkoa Lige prvaka idu u treće pretkolo EL, a oni koji ispadnu u trećem pretkolu Lige prvaka, idu u play-off Evropske lige.

Sarajevu se na ovaj način otvorila sjajna šansa, pa će lakše podnijeti eventualni neuspjeh protiv nekadašnjeg prvaka Evrope.

Prošle sezone je profitirao irski Cork City na isti način. Prvo je u prvom pretkopu Lige prvaka ispao od varšavske Legije sa ukupnih 4:0, a onda je u trećem pretkolu Evropske ige ispao od norveškog Rosenborga sa 5:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

UEFA na ovaj način "gura" i manje timove, da igraju više utakmica i više zarade tokom evropskih utakmica, ali ono što se Sarajevu poklopilo je izuzetno velika stvar.

Sarajevo ili Celtic, ovisno ko izgubi u dvomeču 1. pretkola Lige prvaka, rivala u 3. pretkolu Evropske lige saznat će 22. jula kada će biti ponovo održan žrijeb parova za treće pretkolo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmerZE1990
Kako ba nemoju srece,nek osvitlaju obraz BuH jesul prvaci ili nisu hahahahaha prvak drzave se vec usro jebo te hljeb pa igraj ili samo protiv goska znas igrat.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi