Englez ostaje vjeran Građanima

Kyle Walker potpisao novi bogati ugovor sa Manchester Cityjem · Zvanično

Nakon perioda pregovora Kyle Walker je danas potpisao novi ugovor sa Manchester Cityjem i tako produžio saradnju sa Građanima za dodatne dvije godine.

To znači da bi Walker u Manchester Cityju trebao ostati do 2024. godine.

Manchester City je danas i potvrdio produženje saradnje sa 29-godišnjim defanzivcem, a engleski mediji špekulišu da novi ugovor Walkeru garantuje 180.000 funti (202.000 eura) sedmično.

"Uzbuđen sam zbog potpisivanja novog ugovora. Igranje za City je sve ono što sam i zamišljao, pa i više", izjavio je Walker nakon potpisivanja ugovora, pa dodao:

"Bila je ovo lagana odluka. Želim se boriti za trofeje, igrati na najvišem nivou, a osjećam i da sam itekako napredovao kao igrač od kada sam ovdje".

Kyle Walker je u Manchester City stigao 2017. godine iz Tottenhama za nešto više od 52 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od tada je u dresu Građana upisao ravno 100 nastupa, postigao je dva gola i zabilježio osam asistencija.

Za dvija godine na Etihadu, Walker je sa Cityjem osvojio šest trofeja. Dva put je postao prvak Engleske, dva puta osvojio Liga kup, te jednom FA kup i engleski Super kup.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.