Dogovorena zamjena domaćinstva

Sarajevo i Celtic prvu utakmicu igraju na Koševu! · Zvanično

Endin Čaušević

FK Sarajevo u prvom pretkolu Lige prvaka igra protiv slavnog škotskog kluba Celtica.

Žrijeb nije imao milosti prema prvaku Bosne i Hercegovine, te će Sarajevo dobilo najtežeg mogućeg protivnika. Prva utakmica trebala se igrati u Glasgowu 9. jula, no odlučeno je da će se to ipak desiti na Koševu.

Kako je pisao sinoć SportSport.ba klubovi su se dogovorili da se prvi meč igra na Koševu o meču su obavijestili i UEFA-u. Danas je bordo tim na zvaničnoj stranici potvrdio da će se prva utakmica igrati na njihovom stadionu.

"Prvi meč trebao je biti odigran u Glasgowu, međutim zbog administrativnih procedura koje zahtijeva organizacija putovanja u Škotsku, dogovorena je zamjena domaćinstva. Tako će se prva utakmica odigrati 9. jula na stadionu Asim Ferhatović Hase, a revanš susret sedam dana kasnije u Glasgowu", saopštio je bordo klub.

Treba dodati da je na kraju jučerašnjeg žrijeba u Nyonu ovaj par imao velike sreće jer će poraženi iz ovog duela na kraju direktno ići u treće pretkolo Evropske lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

FK Sarajevo saznao potencijalnog rivala u drugom pretkolu Lige prvaka

Danas je klub s Koševa saznao i potencijalnog protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka. Bordo tim će, ako eliminiše škotkskog velikana Celtic, u drugom pretkolu igrati protiv pobjednika duela Nome Kalju - Škendija.

Prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka igraju se 23. i 24. jula, dok su revanši na rasporedu 30. i 31. istog mjeseca. Sarajevo bi u slučaju prolaza prvu utakmicu igralo na Koševu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.