Od golmana do napadača: Ko su najskuplji igrači bh. premijerligaša?

Prema Transfermarktu

Od golmana do napadača: Ko su najskuplji igrači bh. premijerligaša?

Admin Čaušević

O vrijednosti i kvalitetu fudbalera koji se takmiče u BiH se definitivno može diskutovati. 

Iako Premijer liga BiH ne spada u grupu najjačih liga Evrope, definitivno je da u našoj zemlji postoji talenta i igrača koji narodski rečeno znaju "igrati lopte", ali se prodaju za manje cifre od onog što zapravo vrijede.

Specijalizovani portal za tržišne vrijednosti Transfermarkt tako u Premijer ligi BiH vidi samo jednog igrača koji vrijedi milion maraka.

Radi se o novopečenom A reprezentativcu naše zemlje i mladom čuvaru mreže Sarajeva Vladanu Kovačeviću koji je sjajno branio u sezoni iza nas.

Tako je talentovani golman ujedno najskuplji "eksponat" bh. šampiona, ali i kompletne Premijer lige BiH. U skoroj budućnosti ga očekuje sigurno sjajan transfer, a SportSport.ba je nedavno pisao kako je za njega odbijena ponuda teška 900.000 eura iz Bundeslige.

Najskuplji igrač HŠK Zrinjski je Advan Kadušić, mladi reprezentativac BiH i desni bek Plemića vrijedi 600.000 eura.

Sulejman Krpić koji je prošle sezone bio prvi strijelac prvenstva vrijedi 600.000 eura i najvrijedniji je fudbaler FK Željezničar.

Najveću vrijednost u Širokom Brijegu ima veznjak Bernardo Matić (500.000 eura), dok je isto toliko vrijedi i najskuplji igrač Mladosti iz Doboja kod Kaknja, Nemanja Anđušić.

Amar Beganović, odlični desni bek, sa vrijednošću od 400.000 eura trenutno najviše vrijedi od svih igrača Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Po 300.000 vrijedi najskuplji igrači Radnika i Zvijezde 09, talentovani krilni fudbaler Demir Peco, odnosno 19-godišnji štoper Kristijan Tojčić. Na istu cifru se procjenjuje vrijednost i Čelikovog "kapitalca" Anela Dedića.

Najskuplji fudbaleri Tuzla Cityja te povratnika Veleža i Borca imaju istu vrijednost, barem prema Transfermarktu. Nikola Mitrović (Tuzla City), Ivan Crnov (Borac) te Brandao (Velež) su procijenjeni na po 250.000 eura.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
PODATKE ZA BIH AZURIRA I UREĐUJE RUMENI I DEBELI DJEČAK INACE POTRCKO MENAGERA ADMIRA HUSARICA POZNATIJI NA FORUMU KAO @ZUKANOVIC, PODACI SU KRAJNIJE NEREALNI JER SE VEC NEKOLIKO GODINA UNAZAD CIJENE IGRACA SARAJEVA "NABIJAJU", TAKO SU PRIJE DVIJE GODINE JUNIORI SARAJEVA VRIJEDILI SKORO KAO PRVI TIM FK ŽELJEZNIČAR, SVEGA TU IMA O "NA KAFU" DO UZIMANJA PARA OD IGRACA HASANHODZICA I SISICA DA IM SE "POPRAVE" CIJENE
0 5
Ramoramo
Gurati momka u repki, jedini nacin na koji de moze zaraditi 3-4-5 miliona, sve ostalo je smijesno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi