Giampaolo preuzeo kormilo Rossonera

Milan zvanično ima novog trenera! · Zvanično

Davno je postalo jasno da Gennaro Gattuso naredne sezone neće biti šef struke Milana, a o njegovom nasljedniku se dosta dugo špekulisalo.

Ipak, već neko vrijeme su glasine govorile da u čelnici Milana izabrali i da će Rossonere u novu sezonu uvesti Marco Giampaolo.

Milan je danas i zvanično potvrdio angažman doskorašenjeg stratega Sampdorije.

Marco Giampaolo je sa Milanom potpisao ugovor do kraja juna 2021., a u isti je ugrađena i mogućnost produženja saradnje za još jednu godinu.

Ovaj 51-godišnji stručnjak je svoju trenersku karijeru počeo kao pomoćnik u Pescari u sezoni 2000/2001, da bi prvi samostalni (privremeni) angažman dobio u Ascoliju 2004. godine.

Nakon toga je kao šef struke vodio je ekipe Cagliarija, Siene, Catanije, Cesene, Brescije, Cremonesea, Empolija i Sampdorije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Sampdoriji je ostavio najveći trag s obzirom da je ovu ekipu vodio od ljeta 2016. do kraja minule sezone.

Sampdorija je pod Giampaolovom trenerskom palicom sezonu 2018/2019 završila na devetoj poziciji u Seriji A.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.