Kruniću se u Milanu pridružuje hrvatski dvojac?

Boban i Maldini traže nova pojačanja

Kruniću se u Milanu pridružuje hrvatski dvojac?

Navijači Milana i dalje čekaju na prva pojačanja, a prvo za ovaj prelazni rok bi trebao biti bh. reprezentativac Rade Krunić.

Špekuliše se da bi Krunić mogao biti predstavljen kao novi fudbaler Milana u narednim satima, jer je njegov transfer iz Empolija već "završen", a dok se čeka na njegovo predstavljanje čelnici Milana rade na drugim potencijalnim transferima.

Milan ovog ljeta mora poslovati puno pametnije nego u prošlosti, pa se na San Siru ne očekuju astronomski transferi. To, međutim, ne znači da dres Milana neće obući kvalitetni igrači.

Posljednje informacije iz Italije govore da su novi izvršni direktor fudbalskih operacija Zvonimir Boban i tehnički direktor Paolo Maldini počeli sa zajedničkim radom, te da su "nanišanili dvije mete".

To su navodno, hrvatski reprezentativci Dejan Lovren i Andrej Kramarić.

I ranije se pisalo o interesu Milana za pomenuti dvojac, ali italijanski mediji sada tvrde da su novi čelnici kluba itekako "zagrizli" za njih.

Ipak, transferi Lovrena i Kramarića bi vjerovatno koštali oko 50 miliona eura, a da bi se oni omogućili Milan mora prvo prodati svog mladog golmana Gianluigija Donnarummu.

Donnarummin transfer bi, dakle, finansirao dolaske Kramarića i Lovrena na San Siro, a navodno mladog golmana za sobom želi povući Leonardo koji se vratio na poziciju sportskog direktora PSG-a.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno je za Donnarummu na Parku prinčeva već spreman ugovor prema kojem bi godišnje zarađivao osam miliona eura, što je dva miliona više u odnosu na njegova trenutna primanja u Milanu.

Inače, Dejan Lovren lagano gubi mjesto u zadnjoj liniji Liverpoola, dok Kramarić iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu Hoffenheima. Hrvatski napadač je u 37 nastupa za Hoffenheim postigao 22 gola.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

hame
Nece Donaruma otici radi dva miliona vise.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi