Van Beijnen u centru pažnje

Potpisao za Barcu jer mu otac zastupa De Jonga, a onda navijači otkrili da navija za Real Madrid

Endin Čaušević

Barcelona je jučer zvanično predstavila Mikea van Beijnena kao novog igrača katalonskog kluba.

Van Bijenen je potpisao ugovor s katalonskim klubom na dvije godine, a bit će dio B tima Barcelone. Ovaj 20-godišnji Holanđanin će tražiti šansu u B ekipi da se dokaže i pokuša izboriti za mjesto u prvoj ekipi.

Međutim, mnogi su bili iznenađeni odlukom da klauzula u ugovoru za njega bude čak 100 miliona eura jer je u Barcu stigao kao slobodan igrač. Van Beijnen je nepoznanica za navijače Barcelone, ali se ubrzo ispostavilo kako je došao u klub.

Naime, Van Beijenenov otac je Ali Durson koji je agend novog igrača Barcelone, Frenkieja de Jonga. Mnogi vjeruju da je upravo insistirao na dovođenju njegovog sina u B tim kako bi na kraju De Jong došao u Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Van Beijnen je proteklu sezonu igrao za NAC Bredu, ali je napustio klub jer nije dobio novi ugovor. Da stvar bude gora navijači Barce su pronašli njegove poruke s Twittera od prije nekoliko godina na kojima je jasno govorio da je navijač Real Madrida.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti