Barcelona postavila zahtjeve Neymaru: Ovo treba da uradi da bi ga vratili!
(Foto: EPA)

Dva zahtjeva mora ispuniti

Barcelona postavila zahtjeve Neymaru: Ovo treba da uradi da bi ga vratili!

M. Šljivak

Povratak Neymara u Barcelonu glavna je tema španskih i francuskih medija prethodnih dana.

Neymar je jasno poručio predsjedniku PSG-a Nasseru Al Khelaifiju kako 'ne želi više igrati za klub i da se želi vratiti' kući, a ovaj mu je odgovorio.

"Niko ga nije natjerao da potpiše za PSG. On je došao svjesno kako bi učestvovao u projektu PSG-a", istakao je prvi čovjek Parižana.

Navodno bi Barca u transfer željela uključiti nekog od igrača. Uz novac bi put Parka Prinčeva mogli Samuel Umtiti, Philipe Coutinho, Ousmane Dembele ili Ivan Rakitić.

Spremna je Barca očigledno da vrati Neymara, ali su prema pisanju katalonskog Sporta pred njega postavili dva jasna zahtjeva.

1. Da povuče tužbu protiv Barcelone

2. Da javno kaže da se želi vratiti

Druga opcija je najmanji problem, ali vidjet ćemo šta će se desiti sa prvim zahtjevom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Neymar ima tužbu protiv Barcelone zbog neplaćenog bonusa u vrijednosti od 26 miliona eura. Barca tvrdi da ugovor nije ispunjen, jer je manje od godinu dana nakon obnove, potpisanog u oktobru 2016. godine sve do 2021. godine, prešao u PSG.

To je za sada najveća prepreka i Brazilac bi se morao odreći tužbe kako bi se vratio na Nou Camp.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gumenakita
ovi nisu normalni,vracati govno,svasta
1 4
Balans
Polako, naguzice ga.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi