Ferland Mendy je nadmašio sve prognoze

Od invalidskih kolica do Real Madrida: Učio sam ponovo hodati, rekli su mi da nikad više neću igrati

Midhat Šljivak

Nevjerovatnu životnu priču ima novi fudbaler madridskog Reala Ferland Mendy.

Sjajni lijevi bek stigao je u Madrid kao defanzivno pojačanje iz Lyona, a prije nekoliko dana je zvanično predstavljen kao novi igrač Kraljeva.

Međutim, prije desetak godina život Ferlanda Mendyja je lako mogao krenuti u drugom smjeru i daleko od fudbala.

Sa 11 godina je izgubio oca, a samo godinu dana kasnije dijagnosticirana mu je infekcija kuka. Stanje je bilo ozbiljno i sa 14 godina je završio u invalidskim kolicima.

Ljekari su bili sasvim jasni i poručili su kako nikada više neće moći igrati fudbal. Mendy nije odustajao. Mjesecima je trajao oporavak, ponovo je učio hodati i uspio je doći ponovo na teren.

"Sa 15 godina sam imao operaciju kuka i ljekari su mi rekli da nikada više neću igrati fudbal. Bio sam u kolicima određeno vrijeme i proveo sam sedam mjeseci u bolnici na rehabilitaciji. Učio sam ponovo hodati, a sada sam u Real Madridu. Nevjerovatno", poručio je Mendy.

Međutim, novi šok stiže sa 17 godina. PSG, gdje je nastupao u mladim kategorijama, otpustio ga je iz Akademije. Poručili su kako nije dovoljno talentovan i Ferland je bio prinuđen da krene ispočetka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Vratio sam se na trening nakon osam mjeseci. Međutim, nisu me željeli u PSG-u. Otišao sam u Le Havre, radio sam žestoko i sada sam ovdje".

Život Ferland Mendyja je kao iz bajke, ali sve se dešava sa razlogom i njegova upornost ga je dovela do jednog od najvećih klubova svijeta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.