Zašto je Benfica odbila Real, a prihvatila ponudu Atletica?
(Foto: EPA)

Joao Felix odabrao Jorgandžije

Zašto je Benfica odbila Real, a prihvatila ponudu Atletica?

Midhat Šljivak

Mlada zvijezda portugalskog fudbala Joao Felix (19) karijeru će vjerovatno nastaviti u madridskom Atleticu.

Sjajni napadač je zadivio sve igrama u dresu portugalskog velikana i očekivano je bilo da u velikom transferu napusti klub.

Međutim, rijetko ko je očekivao da će njegov izbor biti Atletico Madrid, jer se povezivao sa Realom, Manchester Unitedom, Manchester Cityjem i Juventusom.

Real je do samog kraja bio u igri za mladog fudbalera. Čak su i nudili više novca od Atletica, ali ga je Benfica odlučila prodati za cifru koju su tražili, odnosno 120 miliona eura.

Razlog je sasvim jednostavan. Real jeste nudio 130 miliona eura, ali su nudli 80 miliona odmah i 50 miliona koje bi dobijali nakon osvajanja titula i drugih trofeja.

To portugalski šampion nije želio. Odlučio se da proda Felixa Atleticu za cifru od 120 miliona eura, a pustili su mladog fudbalera da upravo on odabere klub.

Na kraju se Joao odlučio za Jorgandžije. Sve bi uskoro trebalo da postane konačno i on će sigurno biti veliko pojačanje za tim Diega Simeonea.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mase007
Nije ni to fazon, nego ga strah da ce sjediti na klupi u Realu, a boji se truditi za mjesto startera. Standardno razmazeni klinac.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi