Gaučosi slavili 2:0

Argentinci pobjedom protiv Katara prošli u četvrtfinale

Fudbaleri Argentine plasirali su se u četvrtfinale Copa America nakon što su večeras porazili Katar sa 2:0 u susretu 3. kola grupe B.

Argentinci su bili pod imperativom pobjede u ovom susretu, a na kraju su do nje stigli potpuno zasluženo, posebno zbog prikazane igre u drugom dijelu meča.

Gaučosi su poveli već u 4. minuti kada se u šesnaestercu Katara najbolje snašao Lautaro Martinez i pogodio za 1:0. U nastavku prvog dijela Argentinci su imali određenih problema u odbrani te im je Katar stvorio nekoliko šansi, ali ipak je ostao aktivan rezultat iz 4. minute.

U nastavku meča smo ipak vidjeli mnogo bolju igru Argentinaca koji su potpuno kontrolisali stvari na terenu i stvorili nekoliko šansi preko Sergija Aguera. Ipak, do gola stižu tek u 82. minuti kada je Aguero na individualni kvalitet prošao pored odbrane Katara i pogodio za 2:0.

Na kraju se ispostavilo da je to i konačan rezultat meča poslije kojeg je Argentina zasjela na drugu poziciju u grupi B i u četvrtfinalu će igrati protiv Venezuele.

U drugom susretu ove skupine Kolumbija je pobijedila Paragvaj sa 1:0 i na taj način sa stopostotnim učinkom otišla u četvrtfinale. S druge strane, Paragvajci moraju čekati ishod meča Japan - Ekvador iz grupe C kako bi saznali hoće li kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija ići dalje.

Copa America, 3. kolo grupe B:

Argentina - Katar 2:0

Kolumbija - Paragvaj 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.