Pogledajte formaciju u kojoj igraju Argentinci: Ovo se viđa samo u školskim dvorištima...

Revolucija ili dokaz da je Scaloni neznalica?

Pogledajte formaciju u kojoj igraju Argentinci: Ovo se viđa samo u školskim dvorištima...

Reprezentacija Argentine sinoć je još jednom razočarala svoje navijače.

Argentinci su u okviru 2. kola Copa America odigrali samo 1:1 protiv Paragvaja što je razočaravajuće obzirom da su u 1. kolu izgubili od Kolumbije i sada se nalaze u teškoj situaciji.

Gaučosi već nekoliko godina ne liče na onu selekciju koja je svojevremeno osvajala brojne titule, a u posebno velikom problemu su, što se igre tiče, u zadnjih godinu dana.

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Argentinci se nisu mogli sastaviti s loptom, a s istom igrom nastavljaju i u Brazilu na Copa America.

Najbolji dokaz koliko lošu taktiku postavlja i novi selektor Lionel Scaloni pokazuje jedna od fotografija 'uhvaćenih' tokom meča.

Argentinci su poredani u vrlo čudnu formaciju koja uopšte ne sadrži vezni red, pa se postavlja jasno pitanje. Ili je to neka revolucija od strane Scalonija ili još jedan dokaz da je vrlo skroman trener?

Inače, Argentinci će za prolaz dalje trebati pobjedu protiv Katara i nadu da Paragvajci neće poraziti Kolumbijce u drugom meču 3. kola grupe B.

Maradona: Ova Argentina bi izgubila i od Tonge

Igru Gaučosa kritikovao je i legendarni Diego Maradona. On je bio veoma oštar prema sadašnjoj generaciji fudbalera Argentine. 

"Kada gledam Argentinu imam osjećaj da Tonga može da nas dobije", rekao je Maradona.

"Ne mogu da vjerujem da gledam kako se bore za dres Argentine. Moja generacija je znala da polupa autobus nakon poraza, a danas - nikakve emocije. Pa, nije vam taj dres ostavila majka", dodao je Maradona.

Top Komentari

realno_govoreci
Vec nekoliko godina ne lici na selekciju koja je osvajala brojne titule?...a koje to titule?
1 1
Taceoni
Tacno koje titule samo još to da nam kažeš
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi