Prate protivnika Celtica u stopu

Škoti sve prate: Upućeni o incidentu prije priprema Sarajeva, upozoravaju na bordo tim

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sarajevo igrat će u prvom pretkolu Lige prvaka protiv Celtica.

Prije mečeva sa prvakom Škotske bordo tim imat će nekoliko provjera u Sloveniji na pripremama.

Prva provjera bila je jučer, a tim Husrefa Musemića deklasirao je albanskog prvaka Partizani sa 5:1.

Nakon ove pobjede Sarajeva, neki škotski portali su izdali "upozorenje" za Celtic. Smatraju da je bordo tim u dobroj formi i da je protiv prvaka Albanije pokazao da posjeduje kvalitet.

Portal heraldscotland.com je upoznat sa situacijom na Koševu, pa je naveo kako je ovoj utakmici i visokoj pobjedi prethodio i incident jer su igrači Sarajeva odbili da putuju na pripreme zbog toga što im na vrijeme nisu izmirene obaveze.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, škotski portal je prenio i izjavu Husrefa Musemića nakon utakmice i čini se da su Škotki ozbiljno shvatili bh. prvaka, bez obzira što je Celtic ogroman favorit i mnogi ga već sada vide u drugom pretkolu Lige prvaka.

Podsjećamo, Sarajevo prvu utakmicu protiv Celtica igra 9. jula na Koševu, a osam dana kasnije gostuje u Škotskoj. I ako bude poražen od Celtica, sastav Sarajeva direktno ide u 3. pretkolo Evropske lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.