Kako su u Albaniji ispratili fijasko Partizanija protiv Sarajeva?

Maštoviti naslovi albanskih medija

Kako su u Albaniji ispratili fijasko Partizanija protiv Sarajeva?

A. Čaušević

Pripreme u Sloveniji FK Sarajevo je počeo ubjedljivom pobjedom protiv Partizanija, bilo je 5:1.

Sredinom prošle sedmice Bordo tim je izgubio od Mladosti sa 1:2. Husref Musemić je poslije poraza istakao da nije zabrinut što je potvrđeno pobjedom nad albanskim prvakom.

Bh. šampion je odigrao furiozno prvo poluvrijeme te postigao četiri gola. Strijelci s bili Tatar dva puta, Ahmetović i Šišić. Nastavak je donio po jedan gol na obje strane. Zabijali su Mustafić i Mensah.

Jučer je na klupi Partizanija debitovao i novi trener Franco Lerden, a jasno je da stvari nisu prošle kako je on zamislio bez obzira što se radi o prijateljskom duelu.

Težak poraz Partizanija nije promakao albanskim medijima. Espress Sport je fijaskog kluba iz Tirane ispratio s naslovom "Sarajevo 'išamaralo" Partizanija, gorak debi za Lerdena".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Obzirom da prvak Albanije nosi nadimak "Bikovi" maštovit naslov je dao i portal Gazeta Olle: "Sarajevo na rog 'nabilo" Partizani iz Tirane", dok je Panorama bila nešto blaža s naslovom "Gorak debi za Lardena, Partizani primio pet golova od Sarajeva".

Bh. prvak će narednu pripremnu utakmicu u Sloveniji odigrati 26. juna, a protivnik je ekipa Slovačkog.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Metropoljac
Kad se izgubi utakmica onda je nevažna, ali kad se pobijedi tada se 'love' i naslovi albanskih medija
0 13
Avayan
Nebitna utakmica skroz. Bespotrebno se pise i polemise o njoj.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi