Belgijanac sve bliže Interu

Lukakuov agent: Inter ozbiljno radi na njegovom transferu

Edmir Škorić

Inter je ozbiljno zagrizao za Romelua Lukakua i klub čini sve da angažuje belgijskog napadača.

Novi menadžer Intera Antonio Conte ima želju da njegov napad uz Edina Džeku predvodi i Romelu Lukaku, koji je također spreman da napusti Manchester United.

Navodno su Inter i Lukaku već postigli dogovor, čeka se da još United dopusti Belgijancu da krene put Italije, a engleski klub želi da zaradi 75 miliona funti.

Lukaku bi s Nerazzurrima trebao potpisati ugovor na pet godina i zarađivat će devet miliona funti godišnje. Upravo ovoliku sumu bi zarađivao i da je ostao u Unitedu obzirom da su plate svim igračima ovog kluba smanjenje nakon što se klub nije plasirao u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

I Lukakuov menadžer je uvjeren da bi njegov igrač mogao u Inter, te je novinarima kazao kako "Inter ozbiljno radi na njegovom transferu".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.