Foto: FK Sarajevo

Novo ime u Bordo timu

Mirko Oremuš novi igrač FK Sarajevo

S. Grebović

FK Sarajevo je ozvaničio saradnju sa hrvatskim veznjakom Mirkom Oremušom.

Mirko Oremuš je potpisao ugovor sa timom sa Koševa u trajanju od dvije godine, a u Sarajevo dolazi kao slobodan igrač iz redova izrealske ekipe Hapoel Raanana.

"Sretan sam povodom realizacije transfera. Znam da je ekipa ostvarila veliki uspjeh u protekloj sezoni, dat ću sve od sebe da pomognem svojim saigračima i ove sezone. Sarajevo je veliki klub, svjestan sam gdje dolazim ali isto tako da ću morati zaslužiti svoje mjesto u ekipi", rekao je 30-godišnjak.

„Dajemo sve od sebe da nađemo igrače koji su kvalitetni i koji će se uklopiti u naš sistem igre. Nije dovoljno da je to dobar fudbaler, veoma važno je i kako će funkcionisati sa ostatkom ekipe. Oremuš je dokazano kvalitetan igrač koji će nadam se u narednom periodu svojim partijama to i dokazati našim navijačima", kazao je Emir Hadžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oremuš, rođen 6. septembra 1988. godine igra na poziciji centralnog veznog. Prije toga, nastupao je za Hajduk, Hapoel Tel Aviv, Hapoel Acre, RNK Split, H. Ashkeleon i Hapoel Raanana.

Podsjećamo, aktuelni šampion naše zemlje je u dosadašnjem prelaznom roku pored Oremuša angažovao Nebojšu Gavrića, Slobodana Milanovića i Gedeona Guzinu, a blizu potpisa je i Bojan Letić, dok su iz kluba otišli Nihad Mujakić, Rifet Kapić, Almir Bekić, Ljuban Crepulja i Emir Halilović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.