Musemić: Oprezni smo, ne želimo pogriješiti sa pojačanjima

Trener FK Sarajevo za SportSport.ba

Musemić: Oprezni smo, ne želimo pogriješiti sa pojačanjima

Danas su fudbaleri Sarajeva odradili još jedan trening u sklopu priprema u Sloveniji.

Pred isti je ekipa SportSport.ba kratko razgovarala sa šefom struke šampiona BiH, Husrefom Musemićem.

Kako ste zadovoljni dosadašnjim tokom priprema?

"Iskreno da kažem, nakon svih dešavanja puno sam zadovoljniji nego što sam očekivao da ću biti. Odigrali smo jednu prijateljsku utakmicu, tako kako smo odigrali i napravili rezultat. Sutra imamo novu utakmicu, uslovi za rad su dobri, pokušavamo da kompletiramo ekipu, a to nije lako. Želimo biti oprezni, ne želimo pogriješiti. Želimo dovesti igrača koji nam može poboljšati ili održati kvalitet naše igre, a to je nešto što još nismo riješili, ali nadam se da ćemo u narednih par dana", istakao je Musemić, pa govorio o mogućim novim pojačanjima:

"Sigurno da nam treba još igrača kada je defanzivna igra u pitanju... Već dugo vremena pokušavamo, ali malo to teško ide. Malo smo i oprezni jer ne želimo pogriješiti. U zadnje vrijeme nam je to dosta dobro išlo za rukom. Nismo griješili i ne želimo to sada raditi. Zato to možda malo duže traje nego što smo mislili."

Kakva je situacija sa Stanojevićem?

"Ono što su meni doktori prenijeli jeste da je za njega ova polusezona završena tako da na njega ne možemo računati do proljetnog dijela sezone, kao ni na Pidru. To su igrači koji su u jednom periodu bili standardni, ali to je tako u sportu. Nikada ne znate šta se može desiti."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Protivnik u prvoj utakmici je bio kvalitetan, ali mi smo odigrali dobro 45 minuta na vrijeme zabili golove i ispalo je tako da je protivnik, kao, neozibljan, ali to nije tako. I naredne dvije utakmice imamo kvalitetne protivnike. Zadnja utakmica će za neke igrače vjerovatno biti posljednja provjera, za neke neće. Već prvog se vraćamo u Sarajevo, a brzo poslije toga igračmo sa Celticom", prokomentarisao je Musemić za kraj predstojeće prijateljske duele u Sloveniji - protiv Slovačkog i Domžala.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
stvarno ste dosadni sa FK Sarajevo, nema smisla,da tu ima makar jedan,dva igrača ono klasa pa bi rekao,da hoće bar šta napraviti pa ok.Bez glupih komentara,ne navijamo svi za sarajevo ili želju
0 13
komshija
Krkanovu staru vole sviiiii, Husref kao i navijaci njegoviiiii, Daj je krkaneeeee da je horde raspore, Bice sperme ponesi i lavore, Mamu ti jebemo u paksuuuu, A se stri ce u stauuuu, Neka znaju svi da kopile si ti, Babo ti je zvaljo krivoustiiiii
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi