Sjajni defanzivac pred potpisom

De Ligt je odabrao naredni klub, sve je na Raioli

Admin Čaušević

Odavno neki defanzivac nije bio tražen kao što je to Matthijs de Ligt, 19-godišnji kapiten Ajaxa.

Barcelona, PSG i Juventus se sedmicama trude da ubijede mladog Holanđanina koji se na kraju odlučio za Staru Damu.

De Ligt je pristao na prelazak u redove šampiona Italija nakon što je dogovorio petogodišnji ugovor vrijedan 7.5 miliona eura po sezoni.

Ta cifra može narasti i na 12 miliona eura pod uslovom da se ispune određeni uslovi nakon što su jučer obje strane dogovorile i posljednje sitnice.

Sada je sve na Minu Raioli koji će Kopljanicima predstaviti ponudu Juventusa. Kontroverzni agent će se u narednim danima sastati sa sportskim direktorom holandskog prvaka Marcom Overmarsom.

Ajax za svog najboljeg igrača želi između 70 i 80 miliona eura, a Bianconeri će ponuditi 67 miliona plus 13 miliona bonusa.

Capello: Ako Juventus dovede De Ligta odmah im treba dati Scudetto

uventus već osam godina dominira na Apeninima i skoro da nije bilo sezone u kojoj smo gledali neka uzbuđenja. Stara dama mnogo prije završetka sezone osigura titulu, a mnogi vjeruju da će tako biti i naredne sezone.

Capello je poručio da će se dominacija Juventusa teško završiti naredne sezone, a ukoliko se ostvare sve transfer špekulacije oko Stare dame onda prema njegovim riječima titulu trebaju dati Juventusi na samom početku sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ako Juventus dovede Matthijsa de Ligta onda je to kraj. Sigurno će biti prvaci i naredne sezone i odmah im treba dati titulu. De Ligt je jedan od najboljih defanzivaca trenutno i tu vam je sve jasno", rekao je Capello i dodao.

"Juventus će dobiti jackpot njegovoim dovođenjem i jasno je zašto se toliko trude. Naravno, tu ima i drugih timova poput Napolija i Intera koji mogu nešto, ali teško je da se desi nešto epohalno. Što se tiče Rome, Milana i Lazija oni nemaju šansu da se takmiče za titulu Serije A".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.