Transfer od 90 miliona eura: Svijet dobija novog najskupljeg defanzivca, a to neće biti De Ligt
Najskuplji defanzivac svijeta je Virgil van Dijk (skroz desno); Foto: EPA

Sprema se smjena na čelu

Transfer od 90 miliona eura: Svijet dobija novog najskupljeg defanzivca, a to neće biti De Ligt

A. Čaušević

U narednim sedmicima moglo bi doći do smjene na čelu najskupljih defanzivaca svih vremena. 

Rekord drži Virgil van Dijk koji je u januaru prošle godine za 85 miliona eura prešao iz Southamptona u Liverpool.

Primat će, ako je vjerovati pisanju engleske štampe, preuzeti Harry Maguire koji bi trebao preći iz Leicester Cityja u Manchester City i to za 90 miliona eura.

Engleski reprezentativac je navodno svojim najbližim prijateljima otkrio da na stolu ima ponudu od Građana vrijednu 280.000 funti sedmično.

Nakon što se Vincent Kompany vratio u Anderlecht prvaku Premiershipa je potreban novi štoper, a izbor je pao na 26-godišnjeg defanzivca Lisica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pep Guardiola je veliki fan Maguirea i zato ne čudi zašto je spreman iskeširati toliki novac za engleskog reprezentativca.

Iako se očekivalo da rekord Van Dijka obori njegov sunarodnjak Matthijs de Ligt to se neće desiti obzirom da će transfer mladog štopera u Juventus iznositi 70 miliona eura.

Promo

Top Komentari

epa
ovo je najveci pokazatelj da je nogomet otisao u k....
3 0
Jordan
Bas tako
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi