Foto: Instagram

Bivši igrač Plemića za SportSport.ba

Dražan Glibo: Dijete sam Zrinjskog, ne mogu zaigrati za Velež

Dražan Glibo aktualni je nogometaš NK Neretve iz Metkovića, a navodno se pojavila mogućnost da od naredne sezone zaigra u Premijer ligi BiH.

Ovaj 23-godišnji stoper možda nije toliko poznat bh. javnosti, no ovaj momak koji je prošao sve mlađe uzraste HŠK Zrinjski i koji je sjajnim igrama u metkovskom klubu privukao pozornost nekoliko klubova pa i onu od strane gradskog rivala Plemića, od FK Velež.

Neki mediji su se već raspisali o Glibinom prelasku u redove Rođenih, no ovaj nogometaš to u kraćem razgovoru za SportSport.ba ipak demantira.

"Postojao je interes i kontakti od strane Veleža - govori Glibo i nastavlja - Pošto sam imao dobru sezonu u Neretvi bilo je konkretnih ponuda još na polusezoni ali pošto je klub bio iznimno korektan odlučio sam ostati do kraja sezone u Neretvi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"O interesu Veleža mogu reći da mi laska, no da ne budem pogrešno shvaćen, ja sam ipak dijete Zrinjskog i taj klub doslovce smatram za svoj drugi dom tako da zbog tog ipak ne bih mogao odjenuti dres najvećeg rivala. Veležu želim sve najbolje, interes godi, ali moj prioritet u ovom trenutku je samo odlazak u inostranstvo", pojasnio je Glibo za SportSport.ba sve o mogućnosti da nekadašnji igrač Zrinjskog zaigra za Rođene.

Glibo je prošao omladinske kategorije Zrinjskog, a nakon toga igrao je za mostarski Branitelj. Imao je i kratku epizodu u švicarskom niželigašu NK Pajde, a iz ovog kluba stigao je u Imotski. Prošlog ljeta potpisao za za NK Neretva iz Metkovića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.