Modri još jednom potvrđuju da im nema ravnih

Dinamo prodaje Olma i ruši sve balkanske rekorde

S. Grebović

Nije tajna da je fudbaler zagrebačkog Dinama Dani Olmo ovog ljeta vrlo 'tražena roba' na fudbalskoj pijaci, a među najzagriženijima je njegov matični klub, slavna Barcelona. 

Trenutna vrijednost sjajnog Španca prema podacima Transfermarkta iznosi oko 15 miliona eura, a koliko je ove sezone eksplodirao svjedoči i činjenica da je po dolasku u Dinamo 2015. vrijedio svega 300 hiljada eura.

Poznato je da su Zagrepčani izričiti po pitanju njegove prodaje i da ga neće pustiti ispod te cifre, a nije isključeno da ga prodaju i za koji milion više čime bi oborili sve rekorde kada su regionalni okviri u pitanju.

Pogađate, upravo Modri drže rekord po visini prodaje nekog igrača u regiji kada su 2016. godine prodali Marka Pjacu Juventusu za 23 miliona eura, međutim očekuje se Olmov transfer taj nadmaši.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sjajni Španac ovih dana svoju mladu reprezentaciju vodi ka tituli prvaka Evrope, za koju će se boriti sa Njemačkom u velikom finalu u nedelju od 20:45. Olmo je u dosadašnjem toku turnira postigao dva gola i upisao jednu asistenciju.

Pogodio je protiv Belgije u drugom kolu, te u polufinalu protiv Francuza i promovisao sebe u jednu od najvećih zvijezda tima zbog čega mu cijena može još više porasti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.