Bjelica razočaran zbog Ćivićevog transfera u Mađarsku

Bh. fudbaler je trebao na Maksimir, ali...

Bjelica razočaran zbog Ćivićevog transfera u Mađarsku

Eldar Ćivić, lijevi bočni "A" reprezentacije BiH, jučer je iznenada potpisao za mađarski Ferencvaroš.

Nakon što je postalo jasno da će napustiti prašku Spartu, za Ćivićeve usluge ponajveći interes pokazao je Dinamo. Činilo se da u jednom trenutku kako je posao završen, mediji iz susjedstva su ga već vidjeli u 'modrom' dresu, ali preko noći Ćivić je na kraju umjesto u Zagrebu završio u Budimpešti.

Nezvanično, cijeli posao je propao zbog toga što je Dinamo želio Ćivića najprije da dovede na posudbu, a dok je licitacija trajala, pojavio se Ferencvaroš koji je platio odštetu i odveo mladog bh. fudbalera na Groupama Arenu po znatno boljim finansijskim uslovima.

Zbog ovakvog raspleta posebno je razočaran Dinamov trener Nenad Bjelica, posebno jer je Ćivić bio igrač na kojem je insistirao.

"Jesam, nezadovoljan sam što je tako ispalo", priznao je Bjelica u razgovoru za Sportske novosti.

Dinamu sada ostaje da riješi problem s lijevim bekom. Još uvijek se spominje Moubandije, Viktor Alvarez i još neki igrači koji su bili u tom krugu potencijalnih pojačanja, međutim, svima njima trener je očito manje sklon nego Ćiviću.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ćivićev transfer je, prema nezvaničnim informacijama, rekordan za Ferencvaroš po pitanju odštete. O kojem se iznosu radi nije poznato, ali je rekord dosad držao Italijan Davide Lanzafame (31) koji je lani iz Honvéda doveden za odštetu 630.000 eura.

Ćivić i Ferencvaroš su inače potpisali trogodišnji ugovor.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klopp1991
Glup potez bolje da je otišao u Dinamo
9 1
Keno
Zuti mu spasio karijeru, neka mu se zahvalu
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi