Nova lekcija Dinama: Prodali igrača u Seriju A i zaradili milione

Rrahmani potpisao za Veronu

Nova lekcija Dinama: Prodali igrača u Seriju A i zaradili milione

Endin Čaušević

Zagrebački Dinamo prethodnih desetak godina postao je pravi primjer za sve klubove iz regiona kako se posluje na tržištu.

Dinamo je od prodaje igrača zaradio ogroman novac, a svaki prelazni rok ponovo iznenade s nekoliko transfera. Modri su i ovog ljeta već zaradili nekoliko miliona eura od prodaje igrača.

Naime, zagrebački klub potvrdio je danas da Amir Rrahmani više nije igrač ovog kluba i da on ide u Seriju A. Naime, Rrahmani je danas zvanično postao igrač Verone koja se vratila u društvo najboljih.

On je s italijanskim klubom potpisao trogodišnji ugovor, a Dinamo je od njegove prodaje zaradio 2,1 milion eura. To je zaista za veliku pohvalu s obzirom da Rrahmani nije bio toliko bitna karika u Dinamu kao pojedini igrači.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 25-godišnji defanzivac u dresu Dinama prošle godine odigrao 26 utakmica u svim takmičenjima i postigao je tri gola.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
Kad napreduju ko drzava, gledaju samo sebe moraju i klubovi napredovat i ulazu u sport naravno
7 0
Meeseeks
Prodan je za milion vise nego sto mu je bila procjenjena vrijednost. Uspijeh svakako.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi