Rodri ima otkupnu klauzulu od 70 miliona eura

"Novi Busquets" stiže na Etihad

Manchester City u narednih nekoliko sati završava najskuplje pojačanje u svojoj historiji

S. Pašalić

Kako pišu engleski mediji, Manchester City će u narednih nekoliko sati platiti otkupnu klauzulu za igrača Atletico Madrida, Rodrija.

23-godišnji Španac je prošlog ljeta stigao iz Villarreala u Atletico Madrid za 25 miliona eura, ali je zbog sjajnih igara njegova cijena porasla na čak 80 miliona eura.

Ipak, on u ugovoru ima otkupnu klauzulu od 70 miliona eura i Pep Guardiola sada želi završiti posao oko dovođenja igrača koji je dugo na njegovoj listi želja.

Engleski mediji prenose da bi stvar trebala biti potvrđena već danas nakon što je i igrač pristao da napusti Madrid i preseli se u Englesku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko se to desi, Rodri će postati najskuplje pojačanje Građana u historiji, te će tako srušiti rekord od prošlog ljeta kada je City platio nešto malo manje od 68 miliona eura Leicesteru za Riyada Mahreza.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.