Rabiot potpisao

Majstori za besplatne transfere: Juve potvrdio još jedno veliko pojačanje · Zvanično

Edmir Škorić

Torinski Juventus je u ponedjeljak potvrdio kako je novi član tog kluba postao Adrien Rabiot.

Bivši veznjak PSG-a u Juventus dolazi kao slobodan igrač. Iako Juve u svojoj službenoj objavi nije najavio dužinu igračevog ugovora, podrazumijeva se da se radi o četverogodišnjem ugovoru vrijednom 7 miliona eura po sezoni uz bonuse.

Dvadesetčetverogodišnji bivši reprezentativac Francuske od 2013. je u Parizu i za ovaj klub je odigrao 227 mečeva uz 25 golova i 20 ubilježenih asistencija, te je osvojio šest naslova Lige 1.

Zbog spornih pregovora izbačen je iz prvog tima PSG-a u decembru prošle godine, a sve to dobro pratio i na kraju iskoristio Juventus, koji je besplatno dobio sjajnog igrača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rabiot se tada povezivao s Barcelonom, koja je na kraju izabrala Frenkiea de Jonga iz Ajaxa.

On je najnoviji slobodni agent koji se pridružio Juveu poput Andree Pirla, Paula Pogbe i Dani Alvesa, a drugi koji je stigao ovog ljeta nakon Aarona Ramseyja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.