Foto: Twitter / Borussia Dortmund

Nije želio rizikovati

Tek mu je 21 godina, a fudbaler Borussije Dortmund je "okačio kopačke o klin"

Mladi fudbaler Borussije Dortmund Dario Scuderi je odlučio otići u igračku penziju iako mu je tek 21 godina. Naime, mladi defanzivac nije želio rizikovati još jednu ozbiljnu povredu.

Dario Scuderi je svojevremeno važio za veliki nadu Milionera, a onda ga je zadesila katastrofa.

Prije tri godine je zadobio jednu od najgorih povreda ikada viđenih na fudbalskim terenima, tokom utakmice UEFA-ine omladinske Lige prvaka protiv Legije iz Varšave.

Tada je Scuderi zadobio stravičan lom noge i odmah se činilo da je njegova karijera gotova - prije nego što je kako treba i počela.

Profesor Michael Strobel, koji je operisao Scuderija, je svojevremeno povredu mlado Italijana opisao najgorom mogućom i poručio da on nikada više neće igrati fudbal.

"Bila je to najgora povreda koju možete zamisliti. Skoro sve je pokidano: ligamenti, svi mišići i tetive", istakao je Strobel.

Ipak, nakon dugog procesa oporavka, devet operacija i skoro 700 dana van terena, Scuderi je u augustu prošle godine ponovo osjetio kako je to biti fudbaler.

Tada se ponovo našao na terenu u dresu Borussije Dortmund (drugi tim), ali njegova sreća nije dugo trajala.

Uprkos čudesnom oporavku, Scuderi je primoran napustiti snove o profesionalnom fudbalu.

"Nije bila lagana odluka. Igrati fudbal je bio moj san i dao sam sve od sebe da ga ostvarim. Borio sam se, imao sam ponude da nastavim igrati, ali...", poručio je sada Scudari koji je odlučio okačiti kopačke o klin zbog straha da bi mu se mogla desiti nova teška povreda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Borussia Dortmund je moja porodica i radujem se što ću raditi nešto novo", istakao je Scuderi.

Dok je Dario Scuderi bio "van stroja" Borussia Dortmund je plaćala sve troškove njegovog školovanja u oblasti sportskog menadžmenta, a navodno bi mladi Italijan uskoro mogao dobiti "alternativnu" ulogu u njemačkom bundesligašu...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.