Borussia Dortmund pobijedila Juventus i City u utrci za veliku nadu Barcelone
Morey je odbio novi ugovor Barcelone i odlučio preći u Borussiju

Igrač od kojeg se mnogo očekuje u budućnosti

Borussia Dortmund pobijedila Juventus i City u utrci za veliku nadu Barcelone · Zvanično

S. Pašalić

Nakon što je 2018. godine dovela Sergija Gomeza iz Barcelone za 3 miliona eura, Borussia Dortmund je uspjela dovesti još jednog igrača koji je ponikao u akademiji katalonskog tima.

Riječ je o 19-godišnjem Mateu Moreyu koji je u njemački klub stigao kao slobodan igrač. Desnom beku je istekao petogodišnji igovor sa katalonskim klubom i odbio je novi, te se odlučio preseliti u Njemačku.

Morey je igrač za kojeg kažu da ima veliki potencijal da postane sjajan igrač, ali je propustio cijelu prošlu sezonu zbog povrede koljena.

Da se radi o velikom talentu potvrđuje interes Juventus i Manchester Cityja, ali je Borussia bila najbrža i najkonkretnija.

"Borussia Dortmund je fantastičan klub koji stavlja naglasak na mlade", rekao je Morey na internetskoj stranici kluba.

"Uvjeren sam da ću, s mojim individualnim kvalitetama, imati puno toga za ponuditi klubu u godinama koje dolaze.

"Želim se brzo integrisati, poduprijeti svoj tim i, prije svega, naučiti jezik. Čineći ovo, svakako će sve učiniti lakšim!", dodao je Morey.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi