Portugalac dolazi na Otok

Vrelo ljeto na Old Traffordu: Manchester dogovorio lične uslove s fudbalerom koji je želja mnogih

Ekipa Manchester Uniteda vrlo je blizu odvođenja još jednog fudbalera.

Nakon što su klub ovog ljeta pojačali Aaron Wan-Bissaka i Daniel James, čini se kako je red došao i na Portugalca Brunu Fernandesa.

Radi se o 24-godišnjem igraču veznog reda koji igra za Sporting Lisabon, ali je želja brojnih evropskih klubova.

Ipak, The Sun prenosi kako je Manchester dogovorio uslove sa ovim fudbelrom i da je on vrlo blizu dolaska na Old Trafford.

Dvije strane se sada nadaju da će doći i do dogovora između klubova što je jedino preostalo kako bi se transfer realizirao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sporting sigurno neće pustiti tako lako svog igrača, a smatra se da će ga United morati platiti barem 60 miliona funti ukoliko želi završiti posao.

Inače, Fernandes je u toku prošle sezone odigrao ukupno 53 utakmice uz gotovo nestvaran učinak za igrača veznog reda sa 32 pogotka i 18 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.