Marcus Rashford potpisao novi ugovor na Old Traffordu

Ostaje do ljeta 2023. godine

Marcus Rashford potpisao novi ugovor na Old Traffordu · Zvanično

Edmir Škorić

Kako se i špekulisalo proteklih dana, engleski napadač Marcus Rashford potpisao je novi ugovor s Manchester Unitedom.

Pored svih želja, jedna od glavnih za Ole Gunnara Solskjaera je bila da se zadrži Rashford. Ovaj talentovani ofanzivac, koji je ponikao na Old Traffordu, također je imao želju da ostane i na kraju je postignut dogovor o produženju sradnje do ljeta 2023. godine.

Dvadesetjednogodišnji engleski reprezentativac je za United odigrao 170 utakmica, te je od sedme godine član najvećeg kluba na Otoku.

"United je sve u mom životu. Ovaj klub me je formirao kao igrača i kao osobu. Privilegija je svaki put obući dres Manchestera. Želim da se zahvalim Oleu i stručnom štabu za sve što su uradili za mene. Dat ću sve od sebe da pomognem klubu da se vrati tamo gdje mu je mjesto", rekao je sretni Rashford.

Soslkjaer je također presretan zbog svega.

„Marcus je jedan od najtalentiranijih engleskih igrača svoje generacije. On je izuzetan igrač; blagoslovljen prirodnim tempom i energijom. Njegovo vaspitanje znači da on zaista razumije šta znači igrati za Manchester United. Iako ima samo 21 godinu, uveliko posjeduje iskustvo i pred njim je fantastična budućnost u Manchesteru. Sretan sam što je potpisao novi ugovor".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi