Keane je ostavio dubok trag u Manchester Unitedu

Irski novinar otkrio drugu stranu igrača Uniteda

"Igrači su tada izašli na piće, a on je završio u zatvoru i Ferguson je morao ići po njega"

S. Pašalić

Roy Keane je postao legenda Manchester Uniteda nakon što je proveo 12 godina u ovom klubu.

Irac je na Old Trafford stigao davne 1993. godine, a napustio je United 2005. kada je prešao u Celtic.

Keane je odigrao ukupno 457 utakmica za Manchester United te je sa ovim klubom osvojio brojne trofeje, uključujući naslov u Premier ligi i Ligi prvaka.

Ipak, Keane je tokom svoje karijere bio i problematičan igrač, a to je potvrdio i poznati irski novinar Eamon Dunphy u jednom intervjuu gdje je otkrio kako je bivši igrač Uniteda imao velikih problema sa alkoholom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada je Keane pio, bio je agresivan i upadao je u nevolje", rekao je Dunphy.

"Jedne prilike u Manchesteru, igrači su izašli na piće, a on je završio u zatvoru. Alex Ferguson je otišao u centar grada i izvukao ga iz ćelije i odveo kući", dodao je Dunphy.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.