Manchester United šalje ponudu za Maguirea kojom ruši Van Dijkov rekord

Hoće li pasti rekord?

Manchester United šalje ponudu za Maguirea kojom ruši Van Dijkov rekord

S. Grebović

Stoper Leicestera i engleske reprezentacije i ovog je ljeta vrlo tražena roba na fudbalskom tržištu.

Liverpool je koncem 2017. godine u svoje redove doveo holandskog stopera Virgila Van Dijka za vrtoglavih 75 miliona funti, čime je postavljen rekord izdvojenog novca za dovođenje nekog odbrambenog igrača.

Međutim, rekordi su tu da bi se rušili, pa se ne treba čuditi ako bi se ovog ljeta to dogodilo. Prema pisanju britanskog Sky Sporta Manchester United će Leicester ponuditi nestvarnih 80 miliona funti.

Igrači šampiona iz 2016. u nedelju bi trebali putovati u francuske alpe gdje će brusiti formu za narednu sezonu, a zanimljivo da se na jučerašnjoj prozivci Maguire nije pojavio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sky navodi da je Maguire zadovoljan u Leicesteru i da neće forsirati transfer, ali da nema ništa protiv ideje da pređe u neki od top timova engleskog fudbala.

Manchester United je ovog ljeta, za sada, doveo jedino Aarona Wan Bissaku iz redova Crystal Palacea za šta su izdvojili 66 miliona eura.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi