I dalje nije najplaćeniji bh. fudbaler

Pjaniću od 1. jula znatno veća plaća

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić od ovog mjeseca ima mnogo veću plaću.

Mali princ je u augustu prošle godine potpisao s Juventusom novi ugovor koji mu je, naravno, donio i mnogo bolje finansijske uslove, a italijanski mediji pišu kako povišica koju je dobio stupa na snagu od ovog mjeseca.

Pjanić će tako umjesto dosadašnjih 4,5 u budućnosti zarađivati 6,5 miliona eura, što ga čini jednim od najplaćenijih fudbalera u torinskom klubu, a ispred njega su samo Paulo Dybala, Gonzalo Higuain, Adrien Rabiot i Cristiano Ronaldo.

Svejedno, Pjanić i dalje nije najplaćeniji bosanskohercegovački fudbaler s obzirom da pola miliona više u Arsenalu zarađuje Sead Kolašinac. Svojevremeno dok je igrao u Engleskoj prvo mjesto je godinama čuvao Edin Džeko sa čak devet miliona eura godišnje što je dobivao u Manchester Cityju.

Od Pjanića se u narednoj sezoni očekuju velike stvari u Juventusu, što je dolaskom na trenersku poziciju naglasio i novi trener Maurizio Sarri, koji se nada kako će bh. fudbaler biti glavni igrač u veznom redu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Želim da svaka moja ekipa igra produktivan fudbal. Od Pjanića želim da ima loptu u nogama 150 puta na svakoj utakmici. Naravno, i ostali igrači ga trebaju ispratiti", rekao je Sarri.

Pjaniću, podsjećanja radi, ugovor s Juventusom važi do 2023. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.