Rabiot: Buffon je "kriv" što sam došao u Juventus

Potpisao ugovor na četiri sezone

Rabiot: Buffon je "kriv" što sam došao u Juventus

Endin Čaušević

Francuski fudbaler Adrien Rabiot danas je zvanično predstavljen kao novi igrač Juventusa.

Rabiot je s Juventusom potpisao ugovor na četiri godine vrijedan sedam miliona eura po sezoni, a na dresu novog kluba će nositi broj 25.

Francuski veznjak je na današnjoj press konferenciji poručio da je Gianluigi Buffon najzaslužniji što je izabrao Staru damu jer ga je italijanski golman uvjerio da je to najbolji izbor za njega.

"Imao sam i prije kontakt s Juventusom, ali to je bio drugačiji period u mojoj karijeri. Sada je pravo vrijeme da dođem ovdje i zbog toga sam tu. Dosta sam pričao s Buffonom i on me praktično nagovorio da dođem", rekao je Rabiot i dodao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"On je najbolja osoba za takav razgovor i njegovo mišljenje mi mnogo znači. Pričali smo o svemu i jednostavno me uvjerio da je Juventus idealan klub da fudbaler napreduje. Rekao mi je dosta zanimljivih stvari i nisam imao previše dilema oko toga".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi