Foto: Celtic FC

A i brži je...

Celtic predstavio pojačanje: Novi igrač tvrdi da je bolji tehničar od svojih rođaka - Lukakua

Celtic se sprema za novu sezonu, a prvi izazov za škotskog velikana bit će gostovanje na Koševu u okviru prvog pretkola Lige prvaka.

Slavni škotski klub se polako, ali sigurno pojačava za novu sezonu, a posljednja akvizicija Celtica je 24-godišnji Boli Bolingoli-Mbombo.

Transfer ovog fudbalera je još ranije najavljen, a kasno sinoć je potvrđen.

Boli Bolingoli-Mbobo je u Celtic stigao iz bečkog Rapida za nešto manje od 3.5 miliona eura, a sa svojim novim klubom je potpisao ugovor u trajanju od četiri godine.

"Nevjerovatan je osjećaj biti dijelom Celticove porodice. Nadam se da ću moći pomoći klubu da osvoji još titula... Jedva čekam da zaigram u Ligi prvaka na ovom stadionu pred ovim navijačima... Ja sam ofanzivan igrač, volim imati loptu u nogama. Celtic igra takav fudbal, također. Sada moram pokazati svoje kvalitete i izboriti se za svoje mjesto", izjavio je Bolingoli-Mbombo nakon potpisivanja ugovora sa Celticom.

Inače, Bolingoli-Mbombo je rođen u Kinšasi (glavni krad DR Kongo), ali ima belgijsko državljanstvo. Također, njegovi rođaci su puno poznatiji belgijski reprezentativci Romelu i Jordan Lukaku.

Bolingoli-Mbombo, za razliku od Romelua Lukakua koji je napadač, može pokrivati sve pozicije uz lijevu aut liniju, te je dosta ofanzivniji od Jordana, a u nedavnom razgovoru za britanski The Sun je govorio upravo o svojim rođacima.

"Oni su malo snažniji od mene, ali mislim da sam ja najbolji tehničar u porodici... Nema puno sličnosti među nama, a ja sam vjerovatno brži od njih", izjavio je Bolingoli-Mbombo, pa nastavio:

"U biti smo potpuno različiti, ali smo svi dobri igrači na svoj način. Čujem se sa Romeluom, čestitao mi je kada sam prije par godina debitovao u Ligi prvaka. Naravno da bih u budućnosti volio biti uspješan poput svojih rođaka i igrati za velike klubove kao i oni".

Inače, Bolingoli-Mbombo je ponikao u Club Bruggeu iz kojeg je 2017. godine stigao u Rapid za nešto manje od milion eura.

Bolingoli-Mbomboa na djelu možda vidi već publika na Koševu u utorak kada će Celtic gostovati kod FK Sarajevo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.