Dva meča, jedno iznenađenje

Dva meča kvalifikacija za Ligu prvaka već završena, najgore prošao Željin 'krvnik'

Dva susreta kvalifikacija za Ligu šampiona već su završena, a najgore je prošao švedski AIK koji je potpuno neočekivano doživio poraz u gostima od Arerat-Armenije. 

Klub koji je prije dvije godine u kvalifikacijama za Evropsku ligu izbacio sarajevski Željezničar danas je doživio neočekivan poraz i to od predstavnika Aremije.

Ararat-Amenia je pobijedila sa 2:1, ali ruku na srce treba reći da je imala gotovo čitav meč igrača više jer je Lundstrom dobio crveni karton u 13. minuti.

Ipak, ovo je bio samo prvi meč i sigurno je AIK još uvijek veliki favorit za prolaz dalje.

U jednom od derbija prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u kazahstanskom Nur-Sultanu sastali su se Astana i Cluj, a pobjedu je odnijela domaća ekipa i to sa 1:0. Jedini gol na meču postigao je Postnikov u 68. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Mateo Sušić odigrao je za gostujući sastav čitav susret.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.