Mateo Sušić ponovo u Cluju

Povremeni reprezentativac BiH napustio Sheriff

Mateo Sušić ponovo u Cluju

Bh. defanzivac Mateo Sušić napustio je moldavski Sheriff nakon četiri godine i uskoro će ozvaničiti svoj transfer u rumunski Cluj.

Ovaj 28-godišnjak se tako vraća u klub iz kojeg je 2015. godine i prešao u Sheriff.

Moldavski mediji (Fanatik, GSP...) tvrde da je sve dogovoreno, te da bi Sušić uskoro trebao biti zvanično predstavljen u Cluju.

Inače, Cluj je u Sušiću pronašao zamjenu za Cristiana Maneu koji je u rumunskom klubu boravio na posudbi protekle dvije sezone, ali se sada vraća u matični Apollon Limassol.

Mateo Sušić je za vrijeme provedeno u Sheriffu tri puta osvajao prvenstvo Moldavije, te dva puta stigao do trofeja Kupa ove zemlje.

Sušić je u prošlosti branio boje BiH, ali već neko vrijeme nije pozivan u državni dres. Tako je posljednji nastup u dresu reprezentacije BiH upisao 2017. godine.

Bh. defanzivac je u svojoj karijeri osim Sheriffa i Cluja branio boje još Brotnja, Zrinjskog, Istre i Energie Cottbusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi