Naredne sezone igrač Slobode?

Abid Mujagić napustio Zrinjski, ali ostaje u Premijer ligi

Edmir Škorić

Dojučerašnji nogometaš Zrinjskog Abid Mujagić karijeru nastavlja u Slobodi.

Mujagić je trebao da potpiše za slovenački Bravo, no na kraju mu je propao inostrani angažman, pa je ostao u Premijer ligi BiH.

Kroz dosadašnju karijeru Mujagić se već imao priliku okušati van granica Bosne i Hercegovine. Veliki dio karijere proveo je u Češkoj noseći dresove Teplica, Usti nad Labema, Roudnice i Kolina, a bio je također i u zaprešićkom Interu.

Ipak, protekle sezone je boravio u Premijer ligi, a i naredne će po svim prilikama. Kako stvari stoje, Mujagić će pojačati redove tuzlanske Slobode.

Nastupao je u BiH još za Mladost iz Doboja kod Kaknja i Zvijezdu iz Gradačca, a na Tušanj dolazi kao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je samo jedan u nizu igrača koji su ovog ljeta stigli na Tušanj, ali svakako će biti u dobroj poziciji da zaigra u prvih 11 s obzirom na to kakvu ima karijeru iza sebe i kakvim kvalitetama raspolaže.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.