Prema InStat indexu Oremuš i Christie su bili najbolji pojedinci sinoćnjeg duela

Sarajevo je izgubilo, ali je i pokazalo zube

Okom statistike: Najbolji na Koševu bio je igrač u bordo dresu!

Admin Čaušević, foto: T. Hebib

U prvom meču prvog pretkola Lige prvaka Sarajevo je pred 25.000 gledaoca dočekalo Celtic te upisalo poraz rezultatom 1:3.

Bh. prvak je bez dileme pokazao zube škotskom velikanu. Uzimajući u obzir kvalitet Hoopsi su zasluženo slavili, ali je Bordo tim ostavio pozitivan dojam.

Kakav je zapravo meč odigralo Sarajevo najbolje pokazuje i činjenica da je igrač utakmice bio domaći fudbaler, barem okom statistike.

Naime, prema InStat indexu najbolji pojedinac meča bio je Mirko Oremuš sa 273 boda, a četiri manje skupio je Ryan Christie.

Veznjak je imao 20 uspješnih pasova, odnosno 80 %, a imao je i 10 uspješnih duela. Uspio je i osvojiti šest lopti, a i ono najvažnije postigao je gol u 29. minuti meča.

Obzirom da je igrao na poziciji defanzivnog veznog Oremuš je razmijenio najviše pasova sa Darkom Lazićem (8) i Besimom Šerbečićem (6) što govori da se ne boji odgovornosti te da voli učestvovati u igri.

Veoma visok InStat index u ekipi Sarajeva još su imali Lazić (243) i Mersudin Ahmetović (241), dok je najslabiji učinak imao Dušan Hodžić (192) koji je igrao na lijevom beku što zapravo i nije njegova prirodna pozicija.

Bordo momci uspješniji u duelima

Gledajući generalnu statistiku Celtic je 69% utakmice imao loptu u svom posjedu, dok u šutevima razlika i nije toliko izražena.

Domaći fudbaleri su imali ukupno osam šuteva od kojih su tri išla u okvir gola, a gosti su imali pet pokušaja više.

Uspješnost dodavanja izabranika Husrefa Musemića bila je 72 %, od 274 pasa njih 197 je bilo uspješno realizovano.

Na meču je viđeno ukupno 109 duela, a u tom segmentu uspješniji su bili igrači bh. šampiona, 64:45. Na terenu je napravljen 91 duel, a momcima u bordo dresovima je pripalo njih 56, dok su u zračni dueli (18) za nijansu otišli u korist Škota 8:10.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kada su u pitanju driblinzi od 15 pokušaja igrači Sarajeva su bili uspješni 10 puta, odnosno 67 %, a fudbaleri Celtica od 26 driblinga realizovali su njih 12, tj. 46 posto.

Oba tima su izgubila te osvojila približno isti broj lopti. Domaći fudbaleri izgubili su njih 70, a osvojili 45. Dečki u "zeleno-bijelim" dresovima su imali učinak od 65 izgubljenih te 55 osvojenih lopti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.