FK Sarajevo, hvala!
Sarajevo je izgubilo od Celtica, ali je i pokazalo kako to izgleda prava evropska utakmica

Utakmice za pamćenje

FK Sarajevo, hvala!

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Koliko god voljeli i cijenili bh. klupski fudbal, istina je da ljubitelji "bubamare" u BiH žude i čeznu za gledanjem vrhunskog "loptanja".

Dok je za region, prvenstveno za Srbiju i Hrvatsku postala normalna pojava da svake godine ugosti neke od najboljih evropskih klubova to sa našom zemljom nije slučaj.

Crvena zvezda je u sezoni iza nas srušila budućeg prvaka Evrope, u Beogradu je pao Liverpool (2:0), dok je Dinamo imao sjajan nastup u Evropa ligi i bio je na korak od izbacivanja Benfice, kluba koji je prije nekoliko dana prodao igrača za 126 miliona eura.

U posljednjih nekoliko godina na stadionu Asim Ferhatović Hase u tri navrata uživo se moglo vidjeti kakav se fudbal zapravo igra u Njemačkoj, Italiji i na Ostrvu.

Velike zasluge za to pripadaju i FK Sarajevo čije su igrači dobrom igrom natjerali svoje protivnike da maksimalno shvate utakmicu te približe i dočaraju kakav fudbal se igra u Evropi i šta je to prava evropska atmosfera te gdje je bh. fudbal u odnosu na evropski.

Fudbalski praznici

Bilo se to utakmice koje se definitivno ubrajaju u kategoriju onih koje se moraju pogledati. Jednostavno, fudbalski praznici.

U augustu 2014. godine Bordo tim je u kvalifikacijama za Evropsku ligu igrao protiv Borussije Moenchengladbach. Tada je bilo 2:3 za njemačkog predstavnika, a koševski premijerligaš je u dva navrata uspio izjednačiti na 1:1 i 2:2 i tako utakmicu držati u egalu.

Prošlog ljeta na naš najveći stadion stigla je Atalanta, ekipa koja je u minuloj sezoni iza sebe ostavila italijanske velikane Inter, Milan i Romu. Okršaj s ekipom iz Bergama je završen tako kako je završen, međutim i to je na neki način bila posljedica sjajnog izdanja izabranika Husrefa Musemića u prvom duelu ta dva tima.

U prvom pretkolu Lige prvaka upisan je poraz protiv Celtica (1:3), tima koji bi bez problema mogao igrati sa dosta ekipa iz engleskog Premiershipa. Bh. prvak je pokazao zube, posebice u prvih pola sata i natjerao škotskog prvaka da ubrza igru te praktično dođe na korak od prolaska u narednu fazu kvalifikacija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na ta tri susreta na najvećem bh. stadionu se okupilo skoro 90.000 gledaoca što je također podatak za pohvaliti. Dovoljno je pročitati i škotske komentare o izdanju Hordi zla.

Suma sumarum, FK Sarajevo jeste upisalo poraze protiv puno kvalitetnijih i jačih rivala, međutim svi oni koji iz vikenda u vikend putem TV ekrana gledaju navedne i slične ekipe uživo mogli vidjeti šta je to zapravo vrhunski fudbal.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

budimo_realni
Ne kontam? Za kakvo pamćenje? Po čemu?.. 11 odbrambenih igraca fk saraj'va, protiv ekipe čiji igraci po samoj fizionomiji (za polupismene, poizgledu) ne zaslužuju respekt. Niti su na terenu pokazali da su superiorni toliko da ih se ne smije napasti, vec im pustiti da oni kao neka ekipcina kontrolisu ne sredinu nego komplet teren do tribina. Sramota! Samo sto se hUsref (koji ocigledno nije izliječio traumu zvanu kA(n)talanta) prepao i onako jadnicki postavio igru kao da je Barca dosla. Fuj i sram da vas bude. Sami natpisi mrtvih skotskih medija o fk saraj'vu sve jasno govori. Ponizavanje od strane lige koja je po snazi u rangu Engleske e lige je porazavajuce. Mentalitet Farskih otoka i idealiziranje svake usrane ekipe za koju smo culi preko kladionice, ili koja je nekad(konkretno prije 50-60god)nesto znacila na fudbalskoj mapi Europe nas nece nigdje odvesti, ma o kojoj ekipi da se radi.
0 36
Ende
Pjenite navijaci drugih klubova ... vi cete neke ocjene davati, igrate pre 3000 ljudi, kad se svake prestupne skupi 9 000 mislite da ste bili na Hadžu ... pozz luzeri !!!
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi