Brown je bio zadovoljan kako su njegovi saigrači reagovali nakon primljenog gola

Škotski tim je došao u Sarajevo po pobjedu i na kraju ju je i uspio ostvariti

Kapiten Celtica: Teren je bio težak, gol koji su postigli je bio udarac u guzicu koji nam je trebao

S. Pašalić

Celtic je sinoć na Koševu preokretom uspio stići do pobjede od 3:1 protiv FK Sarajevo u prvoj utakmici prvog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Mirko Oremuš je doveo Sarajevo u vodstvo u 29. minuti, ali je samo šest minuta kasnije Johnston postigao gol za 1:1, a Edouard i Sinclair su golovima u drugom poluvremenu postavili konačni rezultat.

Iskusni veznjak i kapiten škotskog tima, 34-godišnji Scott Brown, je bio oduševljen načinom na koji je tim odgovorio nakon primljenog gola.

"Prvih 15-20 minuta nismo se dobro kretali sa loptom. Gol koji su postigli je bio udarac u guzicu koji nam je trebao", rekao je Brown pa nastavio:

"Nastavili smo dominirati u posjedu lopte, ali najvažnije je bilo da smo postigli golove. Sada je 90 minuta iza nas i gledamo prema uzvratu. Bila je ovo dobra prva utakmica"

"Teren je bio težak, na nekim mjestima je bilo rupa. Oni su još više otežali, postavili su se iza lopte i igrali jako direktno, ali sve u svemu pokazali smo kvalitet, posebno u posljednjoj trećini utakmice"

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Otišli smo tamo po pobjedu i uspjeli smo to i ostvariti. Igranje u Ligi prvaka je naš glavni cilj, trener to želi, igrači to žele i navijači to zaslužuju"

"Nismo igrali Ligu prvaka prošle sezone tako da se moramo potruditi da to uradimo ove godine", rekao je kapiten Celtica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.