Navijači Celtica nakon utakmice napali Šimunovića

Iako je škotski tim slavio

Navijači Celtica nakon utakmice napali Šimunovića

Jozo Šimunović našao se na udaru Celticovih navijača nakon sinoćnje pobjede nad Sarajevom.

Nekada potencijalni reprezentativac BiH je na Koševu zaigrao od prve minute, a navijači škotskog tima, uprkos pobjedi, imali su brojne kritike na račun onoga što je Šimunović pokazao.

Nakon utakmice na Twitteru mogle su se vidjeti brojne kritike na račun ovog defanzivca, ponajviše zbog slabe komunikacije sa saigračima. Bez ikakve potrebe Šimunović je u 29. minuti izbacio loptu u korner, što je Sarajevo iskoristilo i golom Oremuša na kraju povelo.

"Šimunovića na transfer listu, molim"; "Užasno je otvorio sezonu"; "Ovo partnerstvo Šimunovića sa Bittonom mi ulijeva strah", neki su od komentara koji su se mogli vidjeti na društvenim mrežama.

Svejedno, Šimunović i Celtic su na kraju imali razloga za slavlje. U međuvremenu su uspjeli preokrenuti rezultat i sa 3:1 praktički osigurati prolaz u narednu fazu takmičenja.

"Zasluženo smo pobijedili. Ostvarili smo ono po što smo i došli. Znali smo da nas Sarajevo neće napasti, uvijek je teško igrati protiv takvih timova jer morate biti strpljivi, ali hvala Bogu uspjeli smo na kraju da pobijedimo", kazao je Šimunović novinarima nakon utakmice.

Uzvratni susret na Celtic Parku u Glasgovu igra se 17. jula s početkom u 20:45 sati.

Top Komentari

Balans
E vidiš to je ta razlika mentaliteta! Ppbjedili i opet ih kude. A kod nas odigraju dobro 1/3 i dobro je, super. Ma bjezi!! Jadno!!! Nista drugo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi