Stiže iz Viteza

RK Iskra dogovorio novo pojačanje

Samir Mlaćo

Novi premijerligaš RK Iskra Bugojno dogovorio je novo pojačanje.

Naime, mladi perspektivni bek Andrej Matošević pristupio je Bugojancima, a dolazi iz Rukometne Akademije Vitez.

"Andrej je rođen 21.07.2000 godine u Novoj Biloj, ima 18 godina i igra na poziciji lijevog beka. Visok je 201 cm i težak 90 kg. Svojim nastupima u ligi HB i ligi SBK isticao se u odnosu na svoje vršnjake, a nadamo se da će sa sjajnim partijama nastaviti i u dresu našeg kluba. Andreju želimo puno uspjeha i nadamo se da će opravdati ukazano povjerenje", istakli su RK Iskra.

Prethodno su Bugojanci angažovali Semira Zvekića i Jasmina Omerovića.

Semir Zvekić je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Krivaju, Slogu iz Doboja, Čelik, Kakanj, a u prošloj sezoni sa dosta uspjeha nosio je dres RK Gračanica. Zvekić nastupa na poziciji pivota.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Jasmin Omerović nastupa na poziciji desnog krila, a nastupao je za ekipe Krivaje, Željezničara, Maglaja, Vogošće, a u Iskru dolazi iz Čelika.

Saradnju je produžio kapiten Ajdin Velić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.